15-8-13
Door: Alice, Esther, Harmen, Carlijn, Evelyne & Chantal
Blijf op de hoogte en volg Werkvakantie Malawi 2013
15 Augustus 2013 | Malawi, Mikolongwe
Vanochtend zijn we met z’n allen naar de devotion gegaan. Vanochtend zouden we verse broodjes van de bakkerij krijgen, maar de broodjes kwamen niet voor het ontbijt dus hebben we het brood gegeten dat we nog hadden. Na het ontbijt konden we weer aan de slag. Gisteren had Joshua verf gekocht dus konden de meiden weer gaan schilderen. We zijn een flink stuk opgeschoten tot dat we niet verder konden met de verf die er was. Alle badkamers hebben een mooie blauwe rand en de buiten muur hebben we crème geschilderd. Het wordt dus weer wachten tot er weer verf wordt gehaald voor de deuren en de ramen. Vooruit denken kennen de Malawianen hier niet en daar kunnen we nog steeds niet aan wennen.
Harmen is verder gegaan met het aanleggen van de drainage. De kinderen op de compound helpen ook mee met de stenen schouwen en zijn erg blij met het snoepje als beloning. Na het verven zijn de meiden Harmen gaan helpen en hebben we de kinderactiviteiten voorbereid. Ook moesten we de geplante bonenzaden even water gegeven. We zijn benieuwd of het gaat groeien in de grond hier. We vinden namelijk af en toe een baksteen in de grond die daar is neergegooid, omdat ze die niet meer nodig hadden.
’s Middags zouden we naar een andere compound gaan om daar een kinderactiviteit te gaan doen. Dit ging niet door vandaag, omdat Grace en Joshua een begrafenis hadden. Dus zijn we verder gegaan met de werkzaamheden. Esther, Chantal en Alice gingen de veranda een tweede laag verf geven, terwijl Carlijn en Evelyne Harmen verder gingen helpen met de drainag.
Zo werd het als snel 17:00 uur en hebben we allemaal een douche genomen om lekker op te frissen. Toen we klaar waren stond de maaltijd al voor ons klaar. Een kort, maar krachtig reisverslag.. het was verder niet een hele bijzondere dag;)
Liefs van ons allemaal!
15 Augustus 2013 - 21:23
De Molletjes:
Het blijft bijzonder! Dubbele verfeenheden bestellen dan nodig is schijnt de remedie te zijn, en niet verdunnen! De ververs uit Holland weten van wanten. Trouwens bonenzaad is van een gewas dat goed gedijt in Afrikaanse grond heb ik me laten vertellen door de zaadleverancier (Boon). Tot vrijdag, XX.
Groeten van een paar molletjes.
15 Augustus 2013 - 21:33
Coby:
Hoi allemaal
Nou, dat vind ik ook: Het blijft bijzonder!
Of zijn jullie al zo gewend dat jullie niet meer weten hoe het in Nederland is?
We genieten van alles wat jullie schrijven, ook al vind je het zelf niet zo bijzonder.
En nu zeker voorbereiden voor de 4-daagse trip.
Jullie gaan vast heel veel moois zien.
Veel plezier daar en groeten aan Jos.
Coby -
16 Augustus 2013 - 12:57
Mijndert En Astrid:
Hallo allemaal,
Niet bijzonder?? Jullie passen je snel aan de Malawiaanse manier van leven aan ;-) Wij vinden ook dat elke dag dat jullie daar zijn bijzonder is!
De trip wordt in ieder geval wel weer bijzonder denken wij, even iets van de mooie natuur en hopelijk bijzondere dieren in het wild zien.
Lieve groet van ons allen!