8-8-13
Door: Alice, Evelyne, Chantal & Esther
Blijf op de hoogte en volg Werkvakantie Malawi 2013
08 Augustus 2013 | Malawi, Mikolongwe
Vanochtend begon de dag weer vroeg voor Evelyne en Alice. Om 6 uur werd er een emmer met warm water voor ze neer gezet, zodat ze nog tijd genoeg hadden om op tijd voor de devotion te zijn. Voor Chantal en Esther begon de dag iets later. Ze mochten lekker uitslapen tot 8 uur, om even bij te komen na de lange vlucht. De emmer met water werd klaar gemaakt door Alice en Evelyne. In de tussentijd hebben Alice en Evelyne de was nog even gedaan. Nadat ook Chantal en Esther ook lekker gedoucht hadden (al was het natuurlijk wel even wennen voor ze om zich met kopjes water te wassen) gingen we lekker ontbijten. Wit brood met hagelslag en een beker koffie. Vooral Evelyne had erg naar de hagelslag uitgekeken;)
Om 10 uur gingen we verder met het schilderen van het guesthouse. Evelyne en Alice gingen de kozijnen van de ramen schilderen, en Chantal en Esther gingen de deuren in het huis schilderen. Voor de eerste keer schilderen gaat het natuurlijk niet vlekkeloos, en dus zaten ze onder de verfspatten. De deuren moesten minimaal 3x geschilderd worden voordat het resultaat zichtbaar was. Om 11 uur was het alweer tijd voor koffie. Het was lekker weer vandaag dus konden we buiten in de zon de koffie drinken. Hierna gingen we weer verder met het schilderen. Af en toe kwamen er mannen binnen om te kijken naar onze werkzaamheden. Ze deden niets, ze zaten ons gewoon aan te staren.
Om 12 uur zijn we gestopt met het schilderen zodat we voor de lunch nog even de children activity konden voorbereiden. We knipten alle werkjes voor de kinderen en probeerde verschillende dingen uit met vouwblaadjes. Om kwart over 1 was het tijd voor de lunch. We aten spaghetti met beef en groente, heerlijk! En we hebben zelf de afwas gedaan. Hiervoor wordt een soort sop en koud water gebruikt.
Om 2 uur zouden we naar een ander dorpje vertrekken voor de kinderactiviteit. Uiteindelijk vertrokken we om half 3. Bijna het hele gezin van Grace ging mee en verder nog wat kinderen van Jane en een aantal pastors.. De auto zat dus aardig vol. We moesten aardig lang rijden aangezien we niet over de snelle route konden omdat de brug kapot is gegaan. Het was een lange zandweg met vele hobbels. Gelukkig kon de chauffeur goed rijden! Uiteindelijk kwamen we aan bij de kerk waar de activiteit gehouden werd. We werden vriendelijk ontvangen door de kinderen en volwassen. Allereerst weren we welkom geheten door de pastor. Ze hebben met ons gebeden en liederen gezongen. Daarna was het tijd voor het Bijbelverhaal. Alice vertelde het verhaal van Jona en Grace vertaalde het voor ons in het Chichewa. Hierna hebben de kinderen ook nog een werkje gemaakt over Jona. Vervolgens was het tijd voor wat ontspanning. We gingen springtouwen en een spelletje met de parachute doen. De kinderen vonden het geweldig. Tot slot nog ‘hoofd, schouders, knie en teen’ en daarmee was de kinderactiviteit afgelopen. De pastor bedankte ons hartelijk en we kregen weer een kip cadeau. Alice wist hier goed mee om te gaan, en pakte de kip vast alsof ze dat vaker doet.
Nadat we weer veilig terug waren op de compound, hadden we even wat tijd voor onszelf en wachten we op wat de pot vanavond schaft. Vanaf morgen hopen we zelf te gaan koken;)
Lieve groetjes,
Alice, Evelyne, Chantal en Esther
08 Augustus 2013 - 21:44
Mijndert En Astrid:
Lieve allemaal, wat een beleving op zo'n dag, schilderen, knutselen, kinderen vermaken. Jullie hebben zo te zien vele gaven. Hopelijk heeft de kip goed gesmaakt ;-) of moet deze nog ge........t. worden.
Fijn dat jullie elke dag zo'n uitgebreid verslag schrijven.
Is Jos al aangekomen?
Alvast welterusten, misschien slapen jullie al en morgen weer vroeg op ;-)
Lieve groet van ons allen. -
08 Augustus 2013 - 22:04
Marnix, Coby, Peter :
Hoi alle 4,
Wat een gezellig verslag. Het zal voor Esther en Chantal wel een hele overgang zijn, zo uit het goed georganiseerde "darp" in het Malawiaanse land te zijn.
Maar jullie gaan ook hier de regelmaat herkennen en de zorgzaamheid van de lieve mensen van de compound.
Leuk hoor, meteen zo met de auto weg en een kinderactiviteit doen.
We willen wel even om een hoekje kijken bij jullie..
Veel plezier en hartelijke groetjes van ons uit Europa. -
08 Augustus 2013 - 22:06
De Molletjes:
Dag,dag,
Geweldig....schilderen met spatten! Moet je ook niet door profi's laten doen!?
Enfin de kinderen waarderen jullie inzet waarvoor hulde. Da's mooi dat het Evangelie goed uit de verf komt.
Maar ja......nu die kip nog,
Warme groeten vanuit het kikkerlandje, XX