7-8-13 - Reisverslag uit Mikolongwe, Malawi van Werkvakantie Malawi 2013 - WaarBenJij.nu 7-8-13 - Reisverslag uit Mikolongwe, Malawi van Werkvakantie Malawi 2013 - WaarBenJij.nu

7-8-13

Door: Chantal, Esther, Evelyne & Alice

Blijf op de hoogte en volg Werkvakantie Malawi 2013

07 Augustus 2013 | Malawi, Mikolongwe

Maswera vrienden &familie!

Een rustige nacht vannacht.. niet uit ons bed gebeld. En helaas geen bevalling deze nacht. Wel heerlijk geslapen vannacht!:) Om zes uur werd Alice weer wakker van de kraaiende haan en om 6.15 sloot Evelyne zich bij haar aan door het geluid van de wekker. Ook deze morgen zijn we weer naar de devotion geweest en vandaag beloofde voor Evelyne en Alice een redelijk rustige dag te worden, omdat we naar Chileka airport gingen om Chantal en Esther op te halen.

Echter, ook de verhuizing stond op het programma. Na het ontbijt hebben we eerst samen met Grace gezorgd voor het schoonmaken van ‘ons huis’. Matrassen aanslepen vanuit allerlei huizen, zorgen voor dekens, muskietennetten en kussens. Na alle bedden te hebben opgemaakt, zijn we naar het huis van Aida en Levson gegaan om al onze spullen in te pakken en te verhuizen naar ‘ons huis’. Dat was in een half uurtje gedaan.

Elf uur: tijd om te vertrekken naar het vliegveld. Of course werd dat een kwartier later;) Hilde(dochter van Joshua en Grace), Joshua en Grace gingen met ons mee. Ook Benjamin reed nog met ons mee en dat betekende knusjes met z’n vieren op de achterbank. Benjamin ging eruit in Blantyre en wij reden nog een stukje verder tot bij het vliegveld. Daar moesten we wachten op Chantal en Esther, want of course moesten zij weer al hun vingerprints geven en foto’s maken;) En ja daar waren ze dan! Na een lange vermoeiende reis, vergezellen zij ons nu naar de compound. Jos Joosse(van stichting Opdracht in Afrika) zou ook aankomen, maar had wat vertraging. Hij zal later komen en ons een week vergezellen.

Eenmaal aangekomen bij de auto op het vliegveld, waren we nu met z’n achten(Joshua, Grace, Hilde, Evelyne, Chantal, Esther, Alice en de bewaker) Dat betekende drie mensen achterin. Hilde en de bewaker gingen achterin zitten en Alice ook, want dat wilde ze graag een keer meemaken. Het was een leuke rit, aldus Alice;) Je kan erg veel zien achterin, al krijg je na een half uur wel een houten kont van het zitten op het harde metaal van de achterbak van de auto(Toyota Jeep). In Blantyre hebben we nog genoten van heerlijke patatjes, kip of een burger en sla. Vervolgens reden we verder en gingen we halverwege nog wat boodschappen doen. Wel leuk om te vertellen: in de supermarkt kregen we wisselgeld ter waarde van 1/430 eurocent;) Echt genieus:P Na de boodschappen wisselden Alice en Evelyne. Ook Evelyne was dus na deze rit een ervaring rijker: ‘Ik was bijna in slaap gevallen en het was lekker warm.’ Achterin zitten is dus helemaal niet zo erg, vonden Alice en Evelyne. Op naar de volgende keer;)

Chantal en Esther waren moe van de lange vlucht en kregen veel indrukken te verduren;) Nu konden wij hun soms in Nederlands wat dingen uitleggen. Na de auto-trip kwamen we aan op de compound, waar een uitgebreid welkomscomité hen op stond te wachten. In het huis van Aida en Levson gingen we samen met nog drie andere pastors zingen en bidden voor de reis en de periode hier. Echter, hier verstonden wij erg weinig van, want dat ging allemaal in Chichewa.

Na het bidden ging we naar ‘ons huis’ om de spullen te droppen. Na het droppen gaven we nog even gauw een kort rondleiding over de compound, voordat het donker zou worden. Om 17.30u dronken we gezellig een kop koffie samen met Jane in het huis van Grace. Grace was ondertussen de muskietennetten aan het regelen, die er nog niet waren vanochtend. Na de koffie was het eindelijk rusttijd voor Chantal en Esther. Evelyne probeerde ondertussen wanhopig op internet te komen, wat op het moment niet erg goed werk(waardoor de reisverslagen er soms laat op komen;)) Alice schreef ondertussen dit report. En nu is het tijd voor eten: rice, chicken and vegetables.

Fijne avond allemaal!

Dikke knuf,
Chantal, Esther, Evelyne en Alice

• 07 Augustus 2013 - 22:09

De Molletjes:

Hoi,hoi,

Fijn om te lezen dat Chantal en Esther goed (in time) zijn aangekomen. Nu Jos nog....
    Zo te lezen blijft het vervoer een avontuur.
    Welterusten allemaal, groeten van alle molletjes!

• 07 Augustus 2013 - 23:45

Mijndert En Astrid:

Goed om te lezen, dat Chantal en Esther ook goed aangekomen zijn en dat er een heel welkom comité voor ze klaar stond. We zijn benieuwd hoe laat de haan morgen kraait. Een fijne en gezegende tijd met elkaar. lieve groeten uit Huizen van ons allemaal.

• 07 Augustus 2013 - 23:50

Peter En Coby:

Hoi allemaal,
    Wat een mooi verhaal weer. Wat een gezelligheid dat Chantal en Esther er nu ook zijn.
    We hopen echt dat jullie een fijne tijd met elkaar gaan hebben.
    Zijn jullie op 6/8 soms wel uit bed gebeld? Daar zijn we wel benieuwd naar.
    Nou, het zal wel weer even wennen zijn voor ieder, in de onbekende situatie.
    Maar met 4 gaan jullie er vast wat van maken!
    Heel veel plezier.
    Groetjes van "de Wiesenekkers"

• 08 Augustus 2013 - 11:32

Annette OiA:

Beste allemaal,

Wat zien en doen jullie daar enorm veel. Je krijgt zo veel van de cultuur en het leven in Malawi mee. En zo te lezen komen jullie ook aan je ´medische trekken´. Erg leuk dat jullie zo enthousiast zijn en zo hard werken. Een verblijf op de compound en optrekken met die lieve mensen daar zal altijd geslaagd zijn.

PS Kunnen jullie deze week foto´s van de M&K kliniek mailen?

Vele groetjes.

• 08 Augustus 2013 - 21:23

Werkvakantie Malawi 2013 :

Annette, we hebben het al een paar keer geprobeerd om foto's erop te zetten, maar het internet is helaas te langzaam.. we blijven ons best doen, maar het wil nog niet lukken;) Gr namens ons allemaal!