21-8-2013 - Reisverslag uit Mikolongwe, Malawi van Werkvakantie Malawi 2013 - WaarBenJij.nu 21-8-2013 - Reisverslag uit Mikolongwe, Malawi van Werkvakantie Malawi 2013 - WaarBenJij.nu

21-8-2013

Door: Harmen, Carlijn, Alice, Evelyne, Chantal en Esther

Blijf op de hoogte en volg Werkvakantie Malawi 2013

21 Augustus 2013 | Malawi, Mikolongwe

Hoi allemaal,
Na een heerlijk weekend bij het Lake was het nu weer tijd om aan het werk te gaan op de compound. Dit betekende dus ook weer vroeg opstaan, om naar de devotion te gaan. Na het ontbijt was het dan echt tijd om aan de slag te gaan.
Evelyne, Chantal, Carlijn en Esther begonnen weer met schilderen, want ja, er was weer verf! We gingen de ramen schilderen. Allereerst alles afgeplakt met tape, om netjes te kunnen schilderen. En daarna hebben we de ramen geel gemaakt.
Halverwege gingen Carlijn en Esther naar de kerk om daar te beginnen aan de werkzaamheden. Het dak van de kerk moet gerepareerd worden omdat deze lekt. Dit komt door het afgelopen regenseizoen. We begonnen samen met een bouwvakker de plafondplaten te verwijderen. De plafondplaten die bruine vochtkringen bevatten moesten weggehaald worden. Niet alle platen worden verwijderd omdat sommigen nog wel goed zijn, en het te kostbaar is om alles te verwijderen. Het verwijderen van de platen was nogal een vies klusje. Er viel van alles naar beneden, zand, muizenkeutels, spinnenwebben, spinnen etc. Hele stofwolken ademden we in. Na het verwijderen van de platen was het tijd om de spijkers waarmee de platen aan houten balken vast zaten weg te halen. Dit ging als volgt: We zetten 3 kerkbanken achter elkaar, legden er een houten plank dwars overheen, en klommen daarop zodat we erbij konden. Niet heel veilig dus…
Ondertussen was Harmen de hele dag bezig met de drainage, en andere klussen. De bonen beginnen trouwens al te groeien, dus dat is een goed teken!
Het was weer tijd voor de lunch (beef, rijst en bonen). Na de lunch ging ieder weer verder met z’n taak. Het schilderwerk begon al aardig op te schieten. Ook de drainage was een stuk verder. En in de kerk werd er verder gegaan met het schoon bezemen van de houten balken, platen verwijderen en spijkers verwijderen.
Om 15.00 uur gingen Evelyne en Alice verder met Excel les geven aan Grace, waar ze in de 1e twee weken al mee begonnen waren. Grace vindt het heel fijn om dit allemaal te leren, en we hopen dan ook dat ze het in de toekomst nog beter kan gebruiken.
Chantal, Carlijn en Esther zouden om 15.00uur naar de bakkerij gaan Dit werd uiteindelijk 16.00uur omdat Joshua nog een vergadering had. Super leuk om de bakkerij te zien. Het rook er heerlijk naar vers gebakken broodjes, en dus hebben we ook een aantal broodjes meegenomen!
Nadat we weer terug waren op de compound, iedereen klaar was met zijn werkzaamheden, en we rustig een boek o.i.d. aan het lezen waren viel de elektriciteit weer eens uit. We zijn er ondertussen aan gewend, maar voor de degene die net onder de douche stond was het iets minder fijn… Gelukkig hadden we met eten weer elektriciteit zodat we in het licht konden eten. Dit keer aten we beef, aardappels en bonen. Na het eten hadden we weer tijd voor onszelf om bijv. dit reisverslag te schrijven ;)
Fijne avond verder!
Liefs,
Harmen, Carlijn, Alice, Evelyne, Chantal en Esther

• 21 Augustus 2013 - 22:32

Peter En Coby:

Hoi allen,
    Alsof jullie niet weggeweest zijn. Wat klinkt het allemaal al bekend. Heel goed!
    Voortaan maar echt stellingmateriaal uit Nederland laten komen, als jullie hoog moeten werken.
    Het zou jammer zijn als er de laatste week nog ongelukken gebeuren.
    Moeten we Grace een Exel-toets toesturen? Ik heb nog wel wat liggen...
    Nou, succes maar weer.
    Tot morgen.
    Peter en Coby

• 22 Augustus 2013 - 00:17

Mijndert En Astrid Wiesenekker:

Beste allemaal,
    Fijn om weer van jullie te horen/lezen. We waren verwend met elke dag een verslag. Jullie zijn weer volop aan de slag met veel verschillende nuttige activiteiten. Leuk om te zien dat de bonen al groeien. Al die extra kilo's mee lijken al vruchten af te werpen.
    Succes weer morgen en veel zegen!
    Lieve groet van ons allemaal uit Huizen.

• 22 Augustus 2013 - 15:12

Fam Post:

beste allemaal,

Leuk om alle ervaringen in Malawi op afstand te volgen.
    Het eten lijkt wel een belangrijk punt in jullie ervaringen!
    Altijd weer bijzonder om andere mensen met heel andere culturen te ontmoeten..........veel verschillen maar in ieder geval 1 grote overeenkomst : Wij zijn allemaal geschapen door Dezelfde Schepper en hebben allemaal hetzelfde nodig : Het bloed van de Heere Jezus Christus !
    Veel van Gods liefde toegebeden !

Hartelijke groeten,

Ouders van Harmen